Categories
Actualitat

Per què les feministes estem en contra de l’anomenada llei trans?

Consulta els esborranys dels projectes de llei del Ministeri d’Igualtat aquí:

Per què les feministes estem en contra de l’anomenada llei trans? Per què “perdem” el temps parlant de la llei trans i del moviment Queer?Justament perquè l’esborrany de la llei trans inclou totes les terribles conseqüències que portem advertint des de fa temps les feministes.

Moltes preferiríem estar lluitant per l’alliberament de les dones de l’opressió patriarcal, com ha fet el moviment feminista des de fa 300 anys. Però en aquests moments no ens podem permetre una reculada jurídica i legal que vulneri els drets de les dones i de la infància d’una manera tan flagrant. Aquesta lluita també és nostra i no podem quedarnos de braços creuats mentre ens esborren i ens silencien.

Un risc de retrocés pels drets de les dones

Les feministes estem radicalment en contra del projecte de llei trans i de tota legislació que incorpori la ideologia de la identitat de gènere que s’està instal·lant al nostre ordenament jurídic per les portes del darrere dels parlaments autonòmics els darrers cinc anys, sense informació ni debat públic, amb conseqüències nefastes per les dones i els menors. 

La proposta de llei trans ens situa en el risc més gran de retrocés en els drets de les dones dels darrers quaranta anys, com ja va passar amb la dictadura franquista després de la II República. Aquesta vegada, els responsables seran els partits polítics que diuen defensar la igualtat real i efectiva entre ambdós sexes però que estan cedint a les pressions del lobby transactivista internacional, amb el suport de grans corporacions i de la industria farmaco-mèdica. 

La ideologia de la identitat de gènere és anticientífica i, en sintonia amb els valors individualistes neoliberals, considera que ser dona és un sentiment i que qualsevol home que ho desitgi haurà de ser considerat dona si se’n declara, sense cap mena de control mèdic, psicològic, ni d’edat, a tots els efectes legals i sense filtre jurídic per evitar el frau de llei. Això suposa una greu amenaça per les dones.

Als països on s’ha introduït aquesta legislació es constata amb horror els seus efectes: si es pot ser dona només declarant-t’ho, les lleis promulgades per defensar els nostres drets davant les desigualtats persistents entre dones i homes deixen de tenir sentit. Les estadístiques sobre violència masclista, bretxa salarial, etc., no seran fiables. Els homes autodeclarats dones tindran accés a les ajudes que donen suport a la nostra promoció a tots els camps. Amb l’aplicació d’aquesta llei també es destrueix l’esport femení i s’eliminen espais segurs per a dones per considerar-se “excloents”.

El desastre es majúscul en el cas dels i les menors, pels danys irreversibles que comporta: s’introdueix des de les escoles que existeixen “identitats de gènere sentides” dins d’un espectre que reforça estereotips sexistes tradicionals i que mutilar i hormonar el cos de per vida es un dret. Per tot això, la llei trans és totalment inacceptable.

Basat en l’escrit de Sílvia Carrasco publicat a La Vanguardia.

A qui beneficia aquesta llei? I com pot ser que legislar unes lleis per a un col·lectiu indefinit sigui més prioritari que legislar unes lleis segures per a les dones que som la meitat de la població?