Qui som

Feministes de Catalunya som una associació de dones que defensem la igualtat real i efectiva entre dones i homes, més enllà de la igualtat formal de les lleis pensades des dels homes.

Lluitem per una vida digna, contra l’explotació sexual i reproductiva de les dones i totes les formes de violència masclista que pateixen arreu del món les dones pel fet de ser-ho.

Per això defensem l’abolició de la prostitució i de la pornografía, que converteixen les dones en cossos al servei dels desitjos dels homes i validen una sexualitat basada en la violència i el consentiment de les dones pobres i vulnerables. Per això volem la prohibició dels ventres de lloguer, perquè converteixen dones i infants en mercaderies al servei dels desitjos dels rics.

Som abolicionistes del gènere, el sistema d’opressió que serveix al patriarcat per sotmetre les dones en totes les esferes de la vida i en totes les cultures i societats.

Per això defensem la igualtat radical entre dones i homes i reivindiquem la introducció de la perspectiva de les dones a tots els àmbits de la vida social per construir una societat més justa.

Volem compartir aquest espai de trobada, suport, formació i lluita feminista per organitzar el pensament i l’acció a través de:

  • Trobades i debats per millorar la resposta feminista als nous atacs del patriarcat.
  • Accions de sensibilització al carrer, en grups, a les entitats i a les institucions.
  • Participació a les mobilitzacions i reivindicacions del moviment feminista.

Feministes de Catalunya som una organització progressista sense ànim de lucre, amb participació voluntària i altruïsta, i totalment independent dels partits polítics.

Estem connectades i col·laborem amb: Confluencia Movimiento Feminista (MF), Docentes Feministas por la Coeducación (DOFEMCO), Plataforma Estatal de Organizaciones de Mujeres por la Abolición de la Prostitución (PAP), Agrupación de Madres de Adolescentes y Niñas con Disforia Acelerada (AMANDA), Coalición Regional contra el Tráfico de Mujeres y Niñas en América Latina y el Caribe (CATWLAC), Women’s Declaration International (WDI) i amb Committee on the Elimination of Discrimination against Women (CEDAW).