Categories
Actualitat

Comunicat de les organitzacions convocants del 26J a Catalunya

Davant dels fets produïts el passat dissabte 26 de juny a la Plaça Sant Jaume de Barcelona contra la concentració autoritzada A favor de l’agenda feminista i contra les lleis trans, part de la convocatòria paral·lela a vint ciutats de tot l’Estat impulsada per la Confluencia Movimiento Feminista, des de les organitzacions convocants a Catalunya volem manifestar que:

  • Tot i estar autoritzada la concentració, amb el permís concedit de 12 a 1:30 del migdia, el nostre dret a la lliure opinió, expressió i manifestació es va veure conculcat per l’amenaça presencial de contra-manifestants transactivistes violents, havent d’acabar la concentració abans de l’hora autoritzada atès el risc per la integritat física de les dones que ens havíem aplegat a la plaça, per recomanació dels Mossos que, segons ens van fer saber, no els podien contenir durant més temps. 
  • Les organitzacions convocants vam estar alertant de forma reiterada i amb prou antelació a les autoritats competents del perill d’accions violentes contra les dones, aportant evidències de les amenaces rebudes per part dels grups de contra manifestants i reclamant la protecció a la qual teníem dret.
  • Denunciem que la presència d’aquests grups violents quedés totalment impune davant les intencions explícites d’impedir l’exercici del nostre dret de manifestació mitjançant l’ús de violència, insults, soroll eixordador i amenaces que incitaven a matar-nos (samarretes amb el lema “kill the terf”), i els intents de trencar el cordó de seguretat. Posem totes les imatges recollides a disposició de les autoritats perquè en pròximes mobilitzacions feministes aquestes persones siguin identificades degudament.
  • Tot i que agraïm la presència policial del 26J, en especial la presència dels antiavalots per prevenir que ningú prengués mal a la nostre concentració pacífica autoritzada, ens indigna que, per la nostra integritat física i la de les dones que van assistir a la concentració, la policia ens demanés marxar de la plaça quan en tot moment vam actuar de forma responsable respectant les mesures de seguretat indicades i comptant amb els permisos necessaris.
  • El fet que calguessin dotacions d’antiavalots posa de manifest les dificultats amb què ens trobem les feministes per poder exercir el nostre dret democràtic a expressar les nostres idees i protestar contra unes lleis que atempten contra els drets de les dones.
  • Denunciem el clima d’impunitat davant la violència contra les dones feministes, el silenci còmplice, la desinformació i tergiversació dels mitjans de comunicació, després d’haver convocat reiteradament i amb temps suficient a premsa, ràdio i televisió. En especial, assenyalem el menysteniment dels mitjans públics que son de tota la ciutadania, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en general, i TV3, en particular, envers el moviment feminista de Catalunya.

Les mobilitzacions feministes són sempre pacífiques i n’hi haurà més, tantes com calgui per defensar els drets de les dones que estan en risc de retrocedir. Els intents de boicot per part de grups transactivistes violents i organitzats no ens faran callar. La més mínima amenaça o agressió serà denunciada a les autoritats.

Prou violència contra les dones. Visca la lluita feminista!