Categories
Actualitat

Comunicat arran de l’aprovació del Projecte de “Llei Trans” al Congreso

Avui les dones de Feministes de Catalunya ens sentim profundament estafades, frustrades, decebudes i impotents després de l’aprovació de la Llei Trans al Congrés dels Diputats.

Estafades, perquè tots els avenços en matèria d’igualtat entre dones i homes dels últims 40 anys, cristal·litzats en el nostre ordenament jurídic, queden en paper mullat des del moment que no es pot distingir entre dones i homes, perquè a causa de la lliure autodeterminació del sexe registral qualsevol home és una dona si així ho declara en qualsevol moment, sense filtres, amb totes les seves conseqüències legals.

Frustrades, perquè l’increïble exercici d’argumentació i l’esforç de pedagogia que ha fet el moviment feminista per explicar de manera racional les conseqüències perverses i nefastes de la legislació transgenerista, evidents ja a d’altres països del nostre entorn i al nostre propi país, s’ha topat amb l’arrogància política i el menyspreu intel·lectual, amb absurdes i indigents acusacions d’odi i amb equiparacions ridícules i profundament injustes amb l’extrema dreta.

Decebudes, perquè qui ha perpetrat aquesta ignomínia no és la dreta, enemiga històrica dels drets de les dones, sinó que és el nostre espai polític, l’esquerra, amb els nostres vots, qui ha comprat el marc ideològic del neoliberalisme cultural que des de l’individualisme narcisista converteix els desitjos en drets, i els drets en mercat de consum, prioritzant els beneficis de la indústria farmacèutica per sobre dels drets i el benestar de la infància.

Impotents, perquè sabem que tot i que la Història eventualment ens donarà la raó, fins que no es redreci, la legislació aprovada tindrà temps de fer molt mal, mal a les dones que queden desprotegides davant dels seus agressors, amb la pèrdua d’espais segurs exclusius per a dones, com les presons, on hi podran entrar violadors que es declarin dona, i mal a una infància a la que s’està induint a l’hormonació experimental i a tractaments vitalicis amb conseqüències irreversibles.

Sabíem que era molt difícil aturar una legislació que respon a una operació de màrqueting molt ben finançada pel lobby farmaco-industrial global, per avençar en la propera fase d’explotació capitalista, que és l’explotació dels cossos com a objectes de consum. Ho teníem tot en contra. 

Però aquesta llei no s’aprova amb el silenci del consens i de la indiferència: hem aconseguit fer soroll. I ara no ens desanimarem, perquè aquesta llei s’ha aprovat en nom del feminisme, però quan comencin a aparèixer els problemes i les víctimes, no permetrem que aquest despropòsit s’atribueixi al feminisme. I tampoc ens desanimarem, perquè allà on hi hagi una noia que davant del bombardeig de misogínia sexualitzadora i violenta de la societat pensi que tal vegada fora millor ser un home, hi serem una de nosaltres, hi haurà una feminista donant-li eines perquè entengui que el problema no és ella, sinó la societat.

El temps ens donarà la raó. Mentrestant, no ens deixem abatre, companyes, que hem perdut aquesta batalla però la lluita continua.